Ilta on meidän

En koskaan kuulunut koulumme raggariporukkaan. Silloin, kuin nykyäänkin, silmätikuksi otettiin aina se ujon pullea poika. Ujon pojat haaveet olivat kuitenkin samoja kuin muidenkin, saada itselleen arvostusta ja ennenkaikkia oma tyttö. Voi vitsi, tiesin kyllä kuka se olisi.

Koulu loppui, pyörällä kotiin sydän kurkussa. Valitsen ensi kertaa farkut. Hieman ne kiristävät mutta en anna sen haitata koska tänään on se päivä. Siis ystävät, SE päivä. Illalla discoon. Moikataan tuttuja perhosia vatsassa. Onhan kaikki tulossa? On, tuolla Hän on ja voi äiti kuinka kauniina! Kimalletta poskissa, tiukka mekko ja hiukset pörhöllään. Perhoset saavat toiset siivet.

Ilta menee sumussa, on evästä jota kulman takana nautitaan. Toiset enemmän, minä vähemmän. Ei johtunut kotikasvatuksesta vaan puhtaasta jännityksestä. Viimeisiä hitaita kuulutetaan, en ole koskaan pelännyt näin paljon. Tuolla hän istuu, hengitän sisään, ulos, sisään, ulos. Ensisävelet antavat voimaa, kävelen hänen luo ja katseestaan näen että ujoakin poikaa on joku odottanut. Ilta on meidän.

http://www.youtube.com/watch?v=w_HJ_68xeoE&feature=fvst

2 kommenttia artikkeliin “Ilta on meidän”
  1. Jani Jaatinen sanoo:

    Ja silloiset kiusaajani, nykyään kun olen isompi kuin te kaikki yhteensä niin no hard fealings. Oikeesti :).

  2. hitsi sanoo:

    Sinähän kirjoitat loistavasti! Ihan varmasti meistä lukijoista jokainen löysi kuvauksesta myös itsensä; joko poikana tai tyttönä.

    Teepä kirja. Sitä luetaan taatusti. Jään odottamaan.

Jätä kommentti

css.php