Järkipäätös oli syvältä

Kävin lähikoulullamme Rengon Nummenkylässä katsomassa lastemme touhuja. Välitunnilla sai järven jäällä oleva napakelkka kyytiä ja koska oli talven paras keli olivat opettajat tehneet päätöksen olla muksujen kanssa ulkona pidempään. Pulkkamäestä kuului iloinen kiljunta ja Kaapo – hevonenkin katseli viereiseltä pihalta ikäänkuin rapsuttajiaan odottaen.

Pienen koulun etuja nämä. Täällä on syntynyt läheisyhteisöverkosto joka pitää omistaan huolta. Yhteisössä ovat vuorovaikutuksessa kaikki lapsia näkevät ja heidän kanssaan olevat; opettajat, avustajat, siistijät, naapurit, vanhemmat, taksikuskit… Kaikki ilman eri sopimusta kantavat yhdessä huolta ja vastuuta kaikista. Tämä koska ihmiset tuntevat toisensa ja koska meillä on mahtavia ihmisiä ympärillämme.

Ja koska koulussa on vain kolmisenkymmentä oppilasta. Olin itse mukana tekemässä rationaaliselta pohjalta päätöstä koulun lakkauttamisesta eikä nuo taloudelliset syyt ole mihinkään hävinneet. Päinvastoin, samanlainen päätös syntyisi aivan varmasti nytkin.

Järkipäätökset on joskus ihan perseestä.

2 kommenttia artikkeliin “Järkipäätös oli syvältä”
  1. avatar Kari Aavasto sanoo:

    Olet kuvauksessasi aito ja tuot rehellisesti esille sen tuskaisen ristiriidan, joka usein vallitsee päätöksenteossa. Piti oikein nielasta pari kertaa lukiessa. Myötätuntoni koululle ja arvostus suoraselkäisyydestä ja vastuunotosta sinulle.

    Ernosto

  2. avatar Nea-Mari 3lk sanoo:

    Tosi hyvä!! Mahtava!! Meijän isi on paras!! Eikä meijän koulua sais lakkauttaa jos multa kysytään. Sehän maailman paras koulu!!!!

Jätä kommentti

css.php